Projecte

Aquesta plataforma sorgeix amb la intenció d'organitzar una sèrie d'actes reivindicatius per a la literatura i la cultura que envolta les llengües minoritzades parlades i escrites a l'Estat Espanyol , concretament als Països Catalans, a Euskal Herria i a Galiza. Així mateix es pretenen posar en relleu alguns fets que han succeït en els darrers 47 anys de suposada democràcia a l'Estat Espanyol i que són dignes de destacar.

Considerem que aquesta plataforma alternativa al lloc i programa oficial serà l'espai idoni per rebre l'atenció internacional sobre les nostres llengües i cultures, un espai que permetrà a escriptor(e)s, artistes, activistes, periodistes i editor(e)s de les nostres nacions estar presents en aquestes dates i donar-se a conèixer un públic interessat en idiomes i cultures minoritzades i visibilitzar la nostra realitat política.

També volem brindar una visió diferent sobre temes polèmics de la “democràcia” espanyola, fora del marc del discurs que tindrà l'Estat Espanyol al seu programa oficial.

La Fira BeyondSpain es farà a través de donacions i del finançament individual de les participants.

En funció de la situació amb el coronavirus, alguns actes es poden veure afectats. Sempre s'hauran de respectar les normes i regles alemanyes vigents en les dates en què tindrà lloc la Fira del Llibre de Frankfurt del 2022.